Skip to main content

Verdenspremiere MB A-klasse!

MB A-klasse

Den nye modellen av MB A-klasse ble presentert hos MB forhandlere i Tyskland 3.mai, og vi var der. I tillegg til å være mer komfortabel er 4. generasjon A-klasse mer ungdommelig og dynamisk enn noen gang. A-klassen med sitt nye look som ble lansert i 2012 har gitt mange nye kjøpere. Det ble starten på en eventyrlig utvikling og  Mb har blandet seg inn i kampen om kundene til klassens mest kjøpte bil, nemlig VW Golf.

Denne nye modellen av A-klasse har helt nytt design og teknikk hentet fra langt mer kostbare modeller. Denne modellen vil nå ut til et større , yngre og mer teknologifokusert publikum. Tyskerne selv hevder at A-klassen redefinerer luksus i kompaktklassen og at interiørdesignet er en revolusjon.

De doble frittstående skjermene er tilgjengelig fra 7 til 10,25 tommer, de skaper sammen med de bakbelyste luftdusene i turbindesign, et unikt utseende. Dashbordet er delt inn i to tredimensjonale, horisontale seksjoner der den nedre delen er visuelt skilt fra hoveddelenav dashbordet og ser ut til å flyte foran instrumentene. «Ambient Ligthning», er stemningsbelysning som øker effekten. Du kan velge mellom 64 ulike farger.

Nye A-klasse har en rekke funksjoner som tidligere bare har vært tilgjengelig i dyre biler. I enkelte situasjoner er bilen delvis autonom. A-klassen kan kjøre semiautonomt, pga sensorer som gjør det mulig å «se» opptil 500 meter fremover. Den benytter også kart og navigasjonsdata for å hjelpe sjåføren i en rekke situasjoner som å tilpasse hastigheten når den nærmer seg sving, veikryss eller rundkjøringer. De leveres med aktiv bremseassistent som standard. Bilen kan også oppdage kryssende fotgjenger og syklister.

A-klassen er den første MB modellen som har det helt nye multimediesystemet, MBUX (Mercedes Benz User Experience). En unik egenskap ved dette systemet er evnen til å lære takket være kunstig intelligens. MBUX kan individualiseres og tilpasses ulike brukere. Ambisjonen er å skape en følelsemessig forbindelse mellom bilen, sjåføren og passasjerene. Infotainmentsystemet har intelligent stemmestyring som aktiveres med kommandoen; «Hey Mercedes». Man kan også navigere på en «touchpad» i midtkonsollen, der knappene er på rattet. Multibeam Led-lykter er tilgjengelig som ekstrautstyr. Leveres med både bensin og dieselmotorer i forskjellig størrelser. Høydepunktene er et motorstyrt utslippskontrollsystem med AdBlue-teknologi, turbo og vannkjøling. Her introduseres også en ny 7G-DCT  dobbelclutch girkasse.