Skip to main content

Mercedes Benz EQS

En helelektrisk sedan med 4 MATIC og rekkevidde opptil 780 km (WLTP)

Vår erfaring med Mercedes Benz EQS

Vi har i løpet av den siste tiden hatt gleden av å levere Mercedes Benz sin helt nye elektriske luksus sedan. Vi har fått god erfaring med å kjøre disse bilene over en lenger distanse. Dette har gjort at vi nå kan sammenligne de to batteri pakkene som Mercedes leverer for denne bilen. EQS kommer med ulike batteripakker og vi har fått gleden av å levere EQS 450+ og 580 4MATIC. Dette har gitt oss en god innsikt på hvordan rekkevidden og kjøreegenskapene til de to bilene har vært.

Mercedes Benz EQS 580

Lading langs veien

Når vi henter bilene i Tyskland får vi også testet de med tanke på langkjøring, og planlegging av ladning langs turen. Vi i Has Auto har god bruker opplevelse med Ionity, og benytter oss av disse når vi kjører bilene hjem til Norge. Lett oppkobling og rask ladning via Mercedes me charge ladekort gjør det enkelt å planlegge turen hjemover. Med Mercedes EQS sin sin gode rekkevidde er det heller ikke nødvendig med mange stopp. Ved hurtiglading kan bilen ta imot hele 200 kW og gjør at selv de korte ladestoppene utgjør en forskjell.

To elektriske motorer

EQS kommer med elektrisk motor på bakakselen som standard. Dersom man velger 4MATIC modellen får du også en elektrisk motor på forakselen. Med et slikt system bruker bilen den mest effektive motoren i alle tilfeller. Dette bidrar til at bilens respons er mye raskere enn hvis man skulle sammenlignet den med en mekanisk firehjulstrekk. Bilen er per dags dato er den mest aerodynamiske produksjonsbilen i verden. Dette har stor innvirkning både på støyisoleringen i bilen og rekkevidden. Bilen tilbyr også firehjuls styring som gjør at den er lett å manøvrere selv på de minste flater.

Mercedes Benz EQS 580

Interiør

EQS har alle kvaliteter du finner i en vanlig s klasse, og mye mer. Den nye hyperscreenen gir bilen et futuristisk utseende. Her kan du kontrollere alle funksjonen til bilen via den store skjermen som strekker seg over hele dashbordet. Hyperscreen sin hovedskjerm er på 17,7 tommer, instrumentskjermen er på 12,3 tommer også skjermen på passasjersiden er på 12,3 tommer. Disse størrelsene gjør det lett å navigere seg rundt på alle funksjonene bilen har å tilby.

Bilen drar frem de ypperste kvalitetene til S klasse, men bygger på en helt ny elektrisk plattform. Her har nødvendigvis ikke Mercedes spart på kruttet og de produserer en bil som har fantastiske kjøreegenskaper og en coupe som oser luksus. 

Mercedes Benz EQS 580